Jubileum voor 55 plusgroep

Op verzoek van SWOGB (Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer) startte Ruud Hoogenboom op 7 mei 2008 met de proeftrainingen badmintonnen voor 55 plussers. Tien personen hadden hier belangstelling voor.

Op dit moment, 7 november 2020, bestaat de groep uit 25 leden, waarvan vijf die er vanaf het begin bij waren. Zo ook Ruud de trainer. Dit vonden we wel een bloemetje waardig. Op afstand, zoals dit tegenwoordig hoort, hebben we het bloemetje overhandigd en laten horen dat we ontzettend blij zijn met het wekelijkse enthousiasme van Ruud om ons de kneepjes van het badmintonnen beter onder de knie te laten krijgen. Hij verliest hierbij zeker niet uit het oog dat bewegen voor deze groep van belang is en dat daar een grote portie plezier zeker bij hoort.

Wij hopen dat we samen deze sport nog lang mogen beoefenen.

november 2020

image
image

Promotiefilmpje senioren 55+ BBC Hoogskoor

Al jaren speelt een groep enthousiaste 55-plussers iedere woensdagmiddag van 17.00 tot 18.30 uur badminton. Er is ruimte voor de noodzakelijke training, maar ook een fanatiek wedstrijdje staat elke week op het programma. Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging en lijkt badminton je een leuke sport? Bekijk dan snel dit promotiefilmpje en wie weet zien we jou binnenkort bij ons in de sporthal!

Toernooi Raaymeppers in Overloon

De Raaymeppers organiseren jaarlijks een badmintontoernooi voor senioren in verschillende klassen. Ze bestaan 25 jaar. Wij deden met twee teams vanuit het Boxmeerse (Senioren 55+) in de klasse E mee aan dit toernooi.

Er hadden zich, jammer genoeg, minder teams aangemeld dan andere jaren. Dit resulteerde niet in een minder gezellig toernooi. Het was wel iets eerder afgelopen dan oorspronkelijk gepland was.

Riek en Jim werden eerste in de poule E. De sets duurden, zoals de hele toernooidag, 12 minuten. Dit was jammer voor Riek en Jim. Bij beide sets stonden ze na tien minuten 2 punten voor, maar verloren uiteindelijk allebei de sets met een verschil van 4 punten. Op de foto's Riek en Jim klaar voor de return en Philip en Margriet in hun typerende houding.

januari 2018

image
image

Uitwisseling BVC Cuijk met Senioren 55+

Op woensdag 21 juni 2017 heeft er weer een uitwisseling plaats gevonden met BVC Cuijk. Wij hebben dit keer in Sporthal ‘t Hoogkoor gespeeld. Cuijk was er met negen spelers en speelsters, Hoogskoor met vijftien. Op zes velden zijn er in wisselende samenstelling meerdere rondes gespeeld.

Het was ook dit keer een geanimeerd treffen. Ook nu weer is gebleken dat er tussen beide groepen qua leeftijdsopbouw, spelniveau, spelopvatting een goede match was. Enkele van onze speelsters vonden dat de Cuijkenaren in tactisch opzicht beter, slimmer speelden - zeg maar hoe er op het veld samengewerkt werd - dan wij in Boxmeer. We zullen daar eens flink op gaan oefenen!

In het volgend seizoen gaan wij met een afvaardiging weer onze krachten in Cuijk meten.

juni 2017

image

Uitwisseling tegen Koprol

De badmintonners van Koprol - een sportclub voor mensen met bewegingsbeperkingen - zijn op zondag 12 februari met hun sportieve begeleiders weer bij ons op een sportief bezoek geweest. We hebben weer veel potjes in wisselende samenstelling kunnen spelen. Het was een genoegen om te zien en horen met welk enthousiasme er gespeeld werd! Er was veel waardering voor de spelkwaliteiten van de rolstoelers.

Gertje Schoenmakers - een van onze leden die vanaf de start van de Senioren 55+ heeft meegedaan - bracht een eigen gebakken cake mee. Dat was dus smullen in de pauze.

Na afloop hebben we nagepraat en genoten van het drankje dat ons door het bestuur van onze badmintonclub was aangeboden. Op de foto de deelnemers aan uitwisseling van 12 februari 2017 tegen Koprol. Van BBC Hoogskoor namen deel: Paul, Cees, Daan, Jim, Gertje, Riek, Margriet, Philip en Ruud.

februari 2017

image

Uitwisseling met Woensdagclub BVC Cuijk

De Senioren 55+ van onze badmintonclub hebben inmiddels een jarenlange sportieve en gezellige ervaring in uitwisselingen. Er is in 2016 een nieuw badmintongroepje bij gekomen: de Woensdagclub BVC Cuijk. Overigens tegen BVC Cuijk heb ik, Ruud Hoogenboom, in de tijd van competities en toernooien vele boeiende wedstrijden gespeeld. Ook toen was de verstandhouding tussen onze badmintonclubs goed.

Een groepje leden van de Woensdagse BVC Cuijk is op 12 juni bij ons geweest voor een uitwisseling. Inmiddels zijn wij voor een return op woensdag 23 november in Cuijk geweest. Van de partij waren Riek Gerrits, Mariet Verbruggen, Margriet Verheijen, Cor Smit, Paul Tomasila, Cees Hartmeijer, Mari Janssen, Philip Schuddeboom, Jim Bousché, Gertje Schoenmakers en Ruud Hoogenboom.

Het waren sportieve, pittige en gezellige medespelers. In twee uur tijd hebben wij met hun in wisselende samenstellingen spannende potjes badminton kunnen spelen.

Na afloop hebben wij met elkaar verder kunnen kennismaken en genieten van een drankje in hun kantine. Kortom: een ontmoeting die naar meer smaakt. We gaan ze voor volgend jaar uitnodigen voor een potje badminton op zondagochtend in onze sporthal.

november 2016

image

Oliebollentoernooi 2016

Op zondagochtend 3 januari 2016 werd het jaarlijkse nieuwjaarstoernooi, beter bekend als het oliebollentoernooi, weer gespeeld. Niet alleen door de senioren werd er deelgenomen, ook enkele jeugdleden en 55-plussers waren van de partij.

Onder vakkundige leiding van Madelon en Kevin werd er in wisselende samenstellingen op zeven velden gespeeld. Om de vijftien minuten werd er gewisseld. De winnaars schoven een veld op naar achter, de verliezers een veld naar voor. Aan het eind van het toernooi werden er twee prijzen uitgereikt: een voor het winnende paar en een voor de meest strijdbare speler.

Een oliebollentoernooi kan natuurlijk niet zonder oliebollen en een oliebollenbakker: Dick Hendriks. Tien jaar lang heeft hij voor ons heerlijke oliebollen gebakken, en dat deed hij dit jaar voor het laatst. Voorzitter Harrie van der Sterren drukte zijn grote waardering uit voor deze prestatie en reikte een passende, speciale medaille uit.

januari 2016

image
image
image

Uitwisseling BBC Hoogskoor - Koprol

Op zondag 15 november 2015 hebben wij van 10.00 tot 12.00 weer onze uitwisseling gehad met de badmintonners van de Sint Maartenskliniek (Koprol) in de sporthal 't Hoogkoor in Boxmeer. De opkomst was groot, namelijk totaal achttien sporters.

Voor de sporters in een rolstoel is spelen op een geheel speelveld niet te doen dus wordt de grootte van het speelveld aangepast. Dat was voor de spelers van BBC Hoogskoor nog niet eenvoudig! Het bracht nog wel eens verwarring met de puntentelling. Mooie bijkomstigheid is dat de vloer in 't Hoogkoor uitermate geschikt is voor rolstoelgebruikers, lekker hard!

Ook nu weer was het een geanimeerd treffen. In gemengde teams van Koprol en de Senioren 55+ werden er steeds korte wedstrijden gespeeld. In steeds andere teams. Dat vroeg niet alleen inzet bij het badminton, maar ook in de samenwerking. Het samenspelen van sporters met en zonder een beperking vraagt immers veel oplettendheid bij het retourneren van de shuttle. Gelukkig lukte dat meestal heel goed en zagen we prachtige rally's met snelle slagenwisselingen.

De nieuwelingen van BC Koprol die nog niet eerder aan deze uitwisselingen hebben deelgenomen waren erg verrast en enthousiast. Na afloop werd er in de kantine van de sporthal nagepraat onder het genot van een drankje. Als vanouds waren beide partijen blij elkander weer te ontmoeten, al moesten enkele namen wederzijds weer even opgehaald worden.

Ruud Hoogenboom en Theo Zegers werden bedankt voor hun inzet en organisatie en moesten beloven dat op niet al te lange termijn een uitwisseling gepland wordt op locatie Sint Maartenskliniek. Daarom werd bij het afscheid afgesproken elkaar in het voorjaar in de sporthal van de Maartenskliniek wederom sportief te ontmoeten.

november 2015

image

Uitwisseling Stichting Koprol

BBC Hoogskoor was te gast bij de Maartenskliniek. In hun sporthal spelen sporters met bewegingsbeperkingen onder meer staand- en rolstoelbadminton van de Stichting Koprol. Al enkele jaren heeft BBC Hoogskoor uitwisselingen met deze badmintonners.

Op 27 november waren de senioren 55+ van BBC Hoogskoor te gast bij Koprol. Wij hebben daar met plezier spannende partijtjes badminton gespeeld. De handigheid waarmee zij hun rolstoelen over het veld wisten te bewegen was verrassend. Hun technische bagage stelde hen in staat om het ons vaak heel moeilijk te maken tijdens de wedstrijden. Begin volgend jaar komen zij naar BBC Hoogskoor voor een returnwedstrijd.

december 2014

image

Barbecue 2014

Op woensdag 2 juli 2014 hebben de Senioren 55+ hun jaarlijkse barbecue gehad. Dit keer bij Joop van Dijk en Jacqueline Carstens thuis, op hun buiten aan de Maas, Op den Berg in Maashees.

Het was prima weer en we konden aan tafel op hun terras genieten van de prachtige plek, heerlijke gerechten en leuke gesprekken. Uit de evaluatie bleek dat we komend seizoen weer lekker doorgaan, maar ook dat we ons laten verrassen in een golfclinic voor de Senioren 55+ op Geijsteren.

Er was gezorgd voor een rijke variëteit aan smakelijke hapjes, naar behoefte te roosteren op een handig apparaat. Heerlijk hoor!

We hebben het echt niet alleen over badminton gehad. Komt ook wel door Joop die ons een rondleiding gaf op hun perceel en in zijn werkplaats. Daar vertoeft hij niet alleen als koperslager, hij is ook op andere terreinen een handige klusser.

En dan, als sluitstuk van deze heerlijke avond een kampvuur met vuurmeester Cees. Kijk toch eens hoe hij geniet van zijn stookwerk, terwijl wij genieten van een goed gesprek én een toetje.

juli 2014

image
image
image

Uitwisseling BBC Hoogskoor en sportstichting Koprol

Boxmeerse badmintonclub BBC Hoogskoor en de sportstichting Koprol (opgericht vanuit de Maartenskliniek) hebben inmiddels al meerdere jaren een sportieve uitwisseling. Wat ons bindt is niet alleen badminton, maar ook de motivatie om door bewegen en gepaste inspanning zo fit mogelijk te blijven. Boxmeer was op 19 december te gast bij de sportstichting Koprol. Op zondag 23 februari speelden wij met 8 rolstoelende badmintonners in onze sporthal. Er wordt op een kleiner veld gespeeld, maar dat maakt de wedstrijden niet minder spannend. Omdat er steeds gemengd in dubbels gespeeld wordt vraagt het van beiden een aanpassing in de speelwijze. Het is steeds weer verassend hoe beweeglijk de rolstoelers zijn, hoe behendig zij ook de goed geplaatste shuttles kunnen retourneren. Aan motivatie om te winnen ontbreekt het niet bij beide partijen: om ieder punt wordt gestreden, waarbij overigens wel rekening gehouden wordt met elkaars mogelijkheden om te retourneren.

Na afloop hebben wij met een drankje kunnen napraten, kennis kunnen maken met de begeleiders van de gasten uit de Maartenskliniek, gehoord dat rolstoelers goed kunnen manoeuvreren in onze hal en plannen kunnen maken voor de volgende uitwisseling. Zie ook de website van Koprol.

februari 2014

image

BBQ afsluiting seizoen 2012 Senioren 55+

Enkele maanden geleden hebben enkele senioren 55+ het initiatief genomen voor een gezamenlijke barbecue 4 juli. Niet zo maar een barbecue. De initiatiefnemers hadden ook een prachtige locatie in het vooruitzicht: de Woongemeenschap op VoorMekaar in de Pastoorbieststraat in Boxmeer.

Op deze prachtige locatie wonen 4 van onze senioren 55+: Koosje van der Horst, Ria Wijdeven, Piet Ceelen en Ger van der Elsen. Ieder in een eigen huis en ze delen gemeenschappelijke ruimtes voor hobbies (zoals schilderen, timmeren), samen zijn in een grote woonkamer, bewegen (tafeltennis; hometrainer), aparte speciale badkamer en een grote tuin. Op onderstaande foto is de achterkant van de woongemeenschap en een deel van de tuin te zien. Deze keer vond partypannen weer in de tuin plaats.

Iedereen vond het een zeer geslaagde barbecue waaraan een groot deel van de senioren 55+ heeft deelgenomen. Het smaakte letterlijk naar meer. De kans is groot, dat er elk seizoen iets dergelijks georganiseerd zal worden.

juli 2012

image
image

Uitwisseling St Maartenskliniek, Nijmegen - BBC Hoogskoor, Boxmeer

Op 16 december 2010 waren onze senioren dus met 11 senioren op een sportief bezoek geweest in de Sint Maartenskliniek. Dat bleek heel goed te vallen en een tegenbezoek kon niet uitblijven. Op 27 februari 2011 (10.00 - 12.00) hebben 7 spelers van de Maartenskliniek bij ons in wisselende samenstelling gespeeld tegen 8 senioren.

Marleen Beijk, Theo Zegers (de 'captain'), Marcel van Raay, Martin Stadelman, Thijs van den Bogaard, Petra School en Henk Noortman van Maartenskliniek. En Joop van Dijk, Riek Gerrits, Cees Hartmeijer, Riky Janssen, Mari Janssen, Jo Verberkt, Margriet Verheijen en Daan Schijffelen van BBC Hoogskoor. Ruud Hoogenboom speelde vooral de gastheerrol en zorgde voor de teamsamenstelling.

Totaal werden er 4 rondes gespeeld. In de eerste drie ronden werden de teams met het trekken van namen samengesteld. Steeds gemengde teams - een van Maartenskliniek met een BBC-er - tegen een ander gemengd team. We hadden 7 banen beschikbaar en dat gaf nog mogelijkheden voor anderen die waren meegekomen om ook te spelen.

Voor de laatste ronde deed Ruud Hoogenboom een oproep om een eigen keuze te maken voor de samenstelling van de teams én de keuze van de tegenstander. De uitkomst daarvan bleek verassend. Zo speelden Theo en Cees tegen Petra en Riek en ondanks het heftig verzet van de eersten waren ze niet opgewassen tegen het snelle spel van de beide dames die met 42 - 21 wonnen. Thijs en Riky namen het op tegen Martin en Joop en dat ging heel aardig tegen elkaar op; het werd 32 - 38. Henk en Marcel wilden het samen graag opnemen tegen een BBC-team en wonnen met 21 - 10 van Daan en Mari. Tenslotte op speciaal verzoek van Marleen Beijk (de dochter van René Beijk) speelde zij met Margriet tegen Rene en Marian. Marleen en haar partner hebben met veel inzet gespeeld, maar konden het tegen onze routiniers niet redden (9 - 21).

Om 12.00 hebben we met al onze gasten nog genoten van het naspel: een drankje, roomsoesjes van de jarige Cees en nog even terug kijken op de wedstrijden, plaagstootjes uitdelen over verloren partijen en vooruit kijken naar een volgende ontmoeting. Toen bleek, dat de Maartenskliniekers iedere 6 weken bij voorkeur tegen een andere vereniging spelen. Dus de kans is heel groot, dat de senioren van BBC nog voor de zomervakantie een keer op bezoek gaan bij de spelers van Sint Maartenskliniek.

februari 2011

image